Vlaamse Mobibus populair

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

De Mobibus, de reizende interactieve tentoonstelling rond verkeer en mobiliteit van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV), ontving deze week de 10.000ste bezoeker.

In de Mobibus – een toeringcar omgebouwd tot rijdende tentoonstellingsruimte – leren jongeren van 14 tot 16 jaar de benodigde kennis en vaardigheden om zich veilig in het verkeer te begeven.

In België wordt in het basisonderwijs relatief veel aandacht besteed aan verkeer en mobiliteit, maar het voortgezet onderwijs bleef achter. Daarom zet de VSV sinds september 2010 de Mobibus in om scholen te helpen dit onderwerp in hun lesprogramma te integreren. In de Mobibus worden de jongeren geattendeerd op onder meer de dode hoek, zichtbaarheid, duurzame mobiliteit, fiets en bromfiets. Dat gebeurt via diverse opdrachten, een quiz en filmpjes.

Mobibus

De Mobibus werd ontwikkeld met de steun van de Vlaamse overheid. Sinds september 2010 hebben al meer dan 600 klassen de bus bezocht. Doel van de VSV is om jaarlijks 8000 leerlingen te bereiken, die - na het bezoek aan de bus – verder leren over verkeer en mobiliteit via de website www.mobibus.be

 
Auteur: Margriet Verhoog

Vlaamse jongeren leren over verkeer en mobiliteit in de Mobibus

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.