Vijf gemeenten en provincie Gelderland genomineerd voor OVL-award

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

Helmond, Assen, Groningen, Stadskanaal, Heerenveen en de provincie Gelderland zijn genomineerd voor de OVL-awards ( openbare verlichting) 2010. Dat heeft de projectgroep OVL van de Taskforce Verlichting bekend gemaakt. De OVL-awards worden uitgereikt tijdens het Klimaatcongres op 17 november 2010 in de Fabrique in Utrecht.

 De OVL-Awards zijn ingesteld door de Taskforce Verlichting voor de meest ambitieuze en/of inspirerende gemeenten en provincies op het gebied van energiebesparing in de openbare verlichting. De awards zijn bedoeld om alle gemeenten en provincies in Nederland uit te dagen om extra werk te maken van energiebesparing in de openbare verlichting, maar ook om ze te belonen voor al gedane inspanningen op dit vlak. Uit de aanmeldingen heeft de Taskforce Verlichting vijf gemeenten en één provincie geselecteerd. 

 

Dimmer

Rob Metz, voorzitter van de projectgroep OVL over de nominaties: ‘De gemeenten Assen, Heerenveen, Stadskanaal en Helmond dingen mee op basis van hun ambitieuze en doortimmerde plannen en gerealiseerde resultaten. De gemeente Groningen blinkt uit op het punt van innovatie. Dankzij hun input is er een nieuwe dimmer ontwikkeld, die in vijf dimstanden en op elk willekeurig schakeltijdstip geprogrammeerd kan worden. Assen, Heerenveen en Groningen hebben bovendien het initiatief genomen tot de Light Challenge, waarmee studenten van HBO's en universiteiten worden uitgedaagd om met innovatieve vindingen op het gebied van openbare verlichting te komen. De provincie Gelderland is een kanshebber vanwege de enthousiasmerende en ondersteunende rol richting gemeenten en andere provincies, naast de 10 procent-energiebesparing die ze zelf al gerealiseerd heeft’.

 

Jury

Een deskundige jury gaat de genomineerden beoordelen en de uiteindelijke winnaars selecteren. Naast juryvoorzitter, Rob Metz, zijn dit: Wouter de Jong, gedeputeerde van de provincie Utrecht, Mariëtte van Empel, directeur Klimaat- en Luchtkwaliteit van het ministerie van Infrastructuur en Milieu en Sandra Korthuis, directielid van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG).

 

Klimaatcongres
De OVL-awards worden uitgereikt op het Klimaatcongres op 17 november 2010 tijdens een workshop van de Taskforce Verlichting waarin de genomineerden zich presenteren. Ook worden verschillende financieringsmogelijkheden voor investeringen in de openbare verlichting gepresenteerd.

  

 

Info Klimaatcongres

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.