VID breidt Bluetooth meetsysteem uit

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Met de plaatsing van het 250ste Bluetooth-meetsysteem, kan de VerkeersInformatieDienst momenteel van zo’n 2000 kilometer rijbaan reistijdinformatie met hoge kwaliteit inwinnen.

De gegevens worden niet alleen gebruikt voor de VID-verkeersinformatie, maar ook voor verkeersmanagement-toepassingen; voor het aansturen van informatiepanelen, verkeersinformatie en statistische analyses.

 

Netwerk

De uitrol van het netwerk is in april 2010 begonnen. Het is een aanvulling op de gegevens die wegbeheerders inwinnen, onder meer via de Nationale Databank Wegverkeersgegevens. Met het netwerk kan de reistijd van 30-35 procent van de voertuigen worden waargenomen. De meetsystemen staan langs provinciale wegen in Zeeland, Groningen, Utrecht, Flevoland, Noord- en Zuid-Holland, maar ook langs stedelijke doorgangswegen in Almelo, Almere, Nijmegen en Tilburg. Rond Zeist en Gouda komen ook meetsystemen te staan.

 
Auteur: Joske van Lith

Met het Bluetooth meetsysteem kan de reistijd van 30-35 procent van de voertuigen worden waargenomen.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.