VID bluetootht Flevoland

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

De VerkeersInformatieDienst, VID, breidt haar Bluetooth-meetnetwerk uit in de provincie Flevoland. Naast de operationele inwinning in en rond Almere wordt nu ook informatie ingewonnen van de N301, de N305 en van de N302 tussen Harderwijk en Lelystad.

De gegenereerde reistijdinformatie wordt geleverd aan de provincie Flevoland, die de gegevens gaat gebruiken in het verkeersmanagementproces, dat wordt uitgevoerd in samenwerking met Rijkswaterstaat en de gemeente Almere.

De VID meet de reistijden aan de hand van Bluetoothsignalen van voorbijrijdende automobilisten. Inmiddels wordt van bijna 1000 sensoren data verwerkt, aldus de VID. Van deze data wordt reistijdinformatie gemaakt, en zijn ook herkomst- en bestemmingspatronen te herleiden.

 
Auteur: Jacques Lorsheijd

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.