VIBe koppelt auto’s aan innovatie

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

Op 17 december kregen de eerste deelnemers van VIBe de sleutel van hun elektrische auto.

VIBe staat voor Vehicle for Innovation Brabant elektrisch.  De overhandiging van de sleutels vormt het startsein voor een uniek project in de Brainportregio. De auto’s zijn namelijk onderdeel van een samenhangende ICT-infrastructuur met toegankelijke ontwikkelsystemen, data centres, services en een gemotiveerde community van automobilisten met een passie voor techniek.

Apps
Dankzij deze samenhang ontstaat de mogelijkheid een breed scala aan nieuwe applicaties te ontwikkelen. Apps voor het eenvoudig terugvinden van je auto bijvoorbeeld. En voor het openen van deuren als je je sleutel kwijt bent of het eenvoudig kunnen delen van auto's. VIBe nodigt marktpartijen van harte uit om dit soort apps door te ontwikkelen via het innovatieplatform.

Gekoppelde auto’s
Het op grote schaal koppelen van auto’s biedt grote kansen op het gebied van innovatie in automotive en de ontwikkeling van slimme elektriciteitsnetwerken. Als iedereen tegelijk zijn of haar elektrische auto, fiets of scooter op wil laden, levert dat problemen op in de wijk. Slimme elektriciteitsnetwerken kunnen zorgen dat vraag en aanbod van elektriciteit goed op elkaar worden afgestemd. De innovatieruimte die dit oplevert levert ook tal van kansen op voor bedrijven in de Brainportregio.

VIBe wil daarnaast aantonen dat het beter is kennis en technologie in te zetten om de huidige infrastructuur (zowel mobiliteit en energie) beter te benutten. De initiatiefnemers van VIBe zijn de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij, TU/e, NXP Semiconductors, Sustainable Growth Capital, AutomotiveNL en Driessen Autolease.

 
Auteur: Marieke Hut

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.