Vialis en VVN leren kinderen denken over verkeer

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Vialis, mobiliteitsprovider, ondersteunt Veilig Verkeer Nederland met een programma waarmee het bedrijf ‘on tour’ een lesmodule aanbiedt aan de groepen 7 en 8 van de basisscholen in Nederland.

Deze lesmodule dient specifiek om deze groep weggebruikers kennis te laten maken met veiligheid in het verkeer en de ingewikkelde aspecten daaromheen; dus ook de techniek, de communicatie, het logisch denken of de verschillende invalshoeken. Niet alleen veiligheid, maar ook taalvaardigheid (debatteren), rekenvaardigheid (logica, tijd, ‘plattegrond lezen') en excellentie (techniek, simulatiemodel) komen in het programma naar voren.

Een interactief programma met uitleg, een buiten(of gymzaal)spel, met werken in verschillende groepjes (die eigen aandachtspunten hebben), een debat en ten slotte een plenair debat waarbij de naar voren gebrachte oplossingen uiteindelijk moeten leiden tot de beste overall-oplossing, die dan met een computersimulatie wordt getest.

Scholen die belangstelling hebben voor deze twee uur durende sessie, kunnen meer informatie vinden op  www.vialis.nl/vvn en zich hier ook aanmelden. Vanaf begin mei 2012 komen er nieuwe data op deze website te staan.

aanmelden

Kinderen van groep 7 en 8 brengen tijdens de Vialis-VVN-lesmodule oplossingen naar voren. De beste overall-oplossing, wordt met een computersimulatie getest.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.