Vervoerders in actie tegen 16 miljoen euro aan gemiste uitchecks

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Het Nationaal Openbaar Vervoer Beraad neemt een reeks maatregelen om het aantal gemiste uitchecks – ter waarde van 16 miljoen euro – verder terug te dringen. Zo kunnen reizigers straks online op één centrale plek terecht om hun geld terug te vragen. Ook is er over een aantal weken een app van NS beschikbaar waarop te zien is of er daadwerkelijk is uitgecheckt.

Uit onderzoek in opdracht van openbaar vervoerbedrijven blijkt dat bij 1,7 procent van het totaal aantal ritten niet wordt uitgecheckt. De partijen in het NOVB, waarin de NS, regionale vervoerders, decentrale overheden, het Rijk en reizigersorganisaties vertegenwoordigd zijn, zijn het erover eens dat het geld dat niet door de reiziger wordt teruggevraagd, in totaal 16 miljoen euro, ten goede moet komen aan de reiziger.

Dit onderzoek is door de vervoerders in het NOVB gefinancierd, op verzoek van onder meer consumentenorganisaties. Het onderzoek heeft plaatsgevonden onder begeleiding van een onafhankelijke wetenschappelijke commissie. Het onderzoek heeft betrekking op de periode oktober 2012 tot en met september 2013.

Het NOVB geeft in een reactie op het onderzoek aan het onderzoek correct en kwalitatief goed is uitgevoerd. Het biedt bovendien handvatten aan om de reiziger in de toekomst nog beter van dienst te zijn.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.