Versnelde aanpak A67 bij knooppunt Leenderheide

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

Het knooppunt Leenderheide wordt versneld aangepakt. Dat gebeurt omdat er nu dagelijks problemen zijn met de doorstroming op de A67 tussen Leenderheide en Geldrop.

De versnelde aanpak is mogelijk omdat het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven en minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) samen de kosten voor hun rekening nemen; beide partijen betalen 5,5 miljoen euro.

Fons Jacobs, portefeuillehouder Mobiliteit van het SRE: ‘Het is niet gebruikelijk dat we als regio meebetalen aan de aanpak van een Rijksweg. We doen dit nu wel vanwege het belang om de files op de A67 op te lossen. We steken daarmee onze nek uit. Door de eenmalige bijdrage van het SRE kan het knelpunt op de A67 bij Leenderheide nu versneld worden aangepakt.’

Versnelde aanpak

De aanpak van de A67 bij Leenderheide omvat de volgende maatregelen:

1.       komend vanuit Venlo wordt de uitvoegstrook richting het verkeersplein verlengd en verdubbeld en wordt het verkeersplein aangepast;

2.       vanaf het verkeersplein richting Venlo wordt de invoegstrook verlengd en verdubbeld.

Na de aanpak van knooppunt Leenderheide volgt tussen 2020 en 2023 de aanpassing van de aansluiting Geldrop en de verbreding van 2 naar 3 rijstroken.

Beter Benutten maatregel

De aanpak van de A67 is een maatregel binnen het landelijke programma Beter Benutten van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu. Beter Benutten staat voor minder files, groei op het spoor en meer gebruik van vaarwegen, zodat de economie kan groeien. Rijk, regio en bedrijfsleven nemen samen in de drukste regio's, waaronder Brabant, innovatieve maatregelen die de bereikbaarheid verbeteren.

 
Auteur: Joske van Lith

SRE en het ministerie van IenM financieren samen de aanpak van knooppunt Leenderheide

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.