Verschil start-stop bewegingen Amsterdam en Rotterdam

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Uit een wereldwijd onderzoek van Castrol en TomTom blijkt dat automobilisten in Amsterdam ieder jaar gemiddeld zo’n 22.320 ‘start-stop’ bewegingen meemaken. In Rotterdam zijn dit er gemiddeld 6.120, het laagste aantal van alle vijftig onderzochte wereldsteden en maar liefst 25.000 minder dan in Istanbul, dat bovenaan de lijst prijkt.

Doel van het onderzoek was om te analyseren wat de veranderende rijcondities vergen van auto’s. Veel stop-start bewegingen kunnen leiden tot microscopische slijtage in de motoren.

Rijcondities grote steden
Het aantal start-stop bewegingen toont aan met wat voor soort rijcondities automobilisten in grote steden te maken hebben. Des te hoger het aantal start-stop bewegingen, des te groter de slijtage aan de motor en aanleiding voor automobilisten om maatregelen te nemen om hun motor te beschermen.  

 
Auteur: Marieke Hut

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.