Verrassende uitslag modaliteitenrace Jonge Veranderaars

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

Vijf teams moeten elk met een ander vervoermiddel het traject Amsterdam-Brussel en vice versa afleggen. Wie is het eerst terug? De #JVRace van de Jonge Veranderaars ontwikkelde zich tot een zenuwslopende wedstrijd, met de auto als winnaar. Maar eigenlijk bleek de bus de echte winnaar.  

De trein laat het, in ieder geval tijdens de wedstrijd, afweten op de verbinding Amsterdam-Brussel, was de conclusie van de discussie na afloop. De race was live via #JVRace te volgen op Twitter.

Vijf modaliteiten
Op zaterdagochtend 21 september reizen de teams respectievelijk met de Thalys, de elektrische Nissan Leaf, een luxe Saab cabriolet, de 'klassieke' trein en de commerciële lange-afstandsbus. De teams moeten zo snel mogelijk reizen, maar ook flexibiliteit, milieu, prijs en comfort tellen mee. Bovendien kunnen de teams bonuspunten verdienen.

Auto wint nipt
Halverwege de race lijkt al duidelijk dat de Saab cabriolet gaat winnen. Toch moet het team rennen om na het parkeren van de auto als eerste terug bij de onthaalborrel in Amsterdam te zijn. Daarmee kapen ze de laatste bonuspunten voor de neus van het Thalys-team weg. Het team van de ‘gewone’ intercity komt als laatste binnen, moe van het vele overstappen en een gemiste aansluiting.

Bus is favoriet
Het team met de elektrische auto komt in Brussel voor een flinke uitdaging te staan. Het gebrek aan werkende en toegankelijke oplaadpalen over de grens zorgen voor een verloren race. De bus verrast daarentegen positief. Bussen zijn comfortabel, schoon en heel. In de discussie na de race is dan ook niet de auto, maar de bus favoriet bij het merendeel van de deelnemers. Dat ligt deels aan het ontbreken van een goede treinverbinding. Het gat tussen de goedkope, maar slechte verbinding per intercity en de dure, snelle Thalys is te groot.

De discussie die naar aanleiding van deze race is ontstaan roept om een vervolg. Het verslag van deze race is te zien op: http://storify.com/JVidee/verslag-van-de-jvrace.  

 
Auteur: Marieke Hut

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.