Verlenging Friese subsidie voor elektrisch varen

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min
De
De provincie Fryslân verlengt de subsidieregeling voor elektrisch varen. De subsidie is voor het installeren van een elektrische motor in een nieuwe boot. Ook het vervangen van verbrandingsmotor door een elektrische motor komt in aanmerking. Particulieren en bedrijven kunnen subsidie aanvragen tot en met 13 augustus 2011.

In de Friese subsidiepot is nog 100.000 euro beschikbaar. In de afgelopen periode zijn er 88 botenomgebouwd. De subsidieregeling geeft een impuls aan de Friese ambities op het gebied van duurzame energie op basis waarvan in 2015 er 3000 elektrisch aangedreven boten moeten varen inFryslân. Elektrisch varen betekent minder uitstoot en draagt dus rechtsreeks bij aan de waterkwaliteit in Fryslân en een duurzaam Fryslân. 
 

Subsidieregeling

Afhankelijk van het type motor en het vermogen gaat het om bedragen van 1500 tot maximaal 6500 euro per boot. Voorwaarde is dat de gesubsidieerde boot haar thuishaven in Fryslân heeft. De inbouw van een elektrische motor moet gebeuren volgens een bepaalde kwaliteitsnormering. Meer informatie over de subsidie staat op www.fryslan.nl/schoonvaren

.

Friese subsidie voor elektrisch varen wordt verlengd tot augustus 2011

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.