Verlengd project SpitsScoren levert extra avondspitsmijdingen op

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

De Verkeersonderneming heeft vanwege de positieve resultaten van afgelopen 3 jaar met spitsmijden, het project SpitsScoren vanaf 27 augustus 2012 met een extra groep deelnemers verlengd tot eind december 2012. Dit om vooral de verkeersdruk tijdens de avondspits uit de richting van de haven op de A15 te verminderen.

Het accent bij het verlengde project kwam meer op de avondspits te liggen. De verdeling van de beloningen werd aangepast. Het aantal spitsmijdingen in de avondspits is daardoor met bijna 14 procent toegenomen ten opzichte van de periode voor de verlenging.

600.000 auto’s minder

SpitsScoren startte op 26 oktober 2009. In totaal reden er tijdens de ochtend- en avondspits in 3 jaar tijd 600.000 auto’s minder op het traject tussen Vaanplein en Rozenburg. Spitsscoren zorgt voor 7 procent minder auto’s in de spits. Van de bijna 2.000 deelnemers mijden op dit moment dagelijks gemiddeld ruim 800 automobilisten de ochtendspits op de A15 richting het Rotterdamse havengebied. In de avondspits, uit de richting van het havengebied, gaat het om gemiddeld bijna 700 automobilisten per dag.

Officieel loopt SpitsScoren in december 2012 af. Vanaf januari 2013 gaat het spitsmijden op de A15 een nieuwe fase in die loopt tot maart 2014.

Deelnemende partijen

SpitsScoren wordt uitgevoerd in opdracht van De Verkeersonderneming in Rotterdam. In De Verkeersonderneming werken het ministerie van Infrastructuur en Milieu, Rijkswaterstaat, het Havenbedrijf en de stadsregio en gemeente Rotterdam samen aan een betere bereikbaarheid van stad, haven en regio. Opdrachtnemer is SpitsScoren, een samenwerking van ABN AMRO, BNV Mobility, Goudappel Coffeng en Technolution.

 
Auteur: Jacques Lorsheijd

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.