Verkoop snelle e-bike stijgt

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min
In
In de eerste drie maanden van 2015 is de verkoop van nieuwe snorfietsen in Nederland met 4 procent gestegen ten opzichte van het eerste kwartaal vorig jaar, tot 8.478 stuks. Deze stijging komt volledig voor rekening van de zogenaamde speed e-bikes, of ‘speed pedelecs’; een nieuwe categorie elektrische fietsen die wettelijk als snorfiets worden aangemerkt en een blauw kentekenplaatje krijgen.

Uit de officiële cijfers van RAI Vereniging, BOVAG en RDC | Centraal Bureau Mobiliteit Informatie blijkt dat afgelopen kwartaal ruim 600 speed e-bikes zijn geregistreerd. Een jaar eerder ging het om ruim 100 stuks. Voor deze snelle elektrische fietsen gelden in het verkeer momenteel de snorfietsregels en vanaf 2017 is het in Europees verband formeel een bromfiets.

Motorfietsen
Ook de motorfietsverkoop stijgt. In 2014 steeg het aantal registraties met 11 procent ten opzichte van de in 2013 bereikte bodem en afgelopen kwartaal zette die trend door. Er werden 3.123 nieuwe motorfietsen verkocht en dat is 6 procent meer dan in de eerste drie maanden vorig jaar.

foto: Shutterstock

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.