VerkeerTalk over toepassen voertuigdata op Dag van verkeer en Mobiliteit

woensdag 18 november 2015
timer 2 min
Ar
Arnold Meijer, Business Development Manager bij TomTom, verzorgt de eerste van vier VerkeerTalks op de Dag van Verkeer en Mobiliteit in Houten op 26 november. In zijn presentatie gaat hij in op de rol van voertuigdata bij het oplossen van overheidsvraagstukken. Deze VerkeerTalks vinden plaats in 'het redactielokaal' op de beursvloer van Verkeer in Beel, Verkeerskunde en P 24.

Waar zijn knelpunten in het netwerk, welke wegen zijn overbelast, is er een gevaarlijke wegsituatie? In toenemende mate kan data uit voertuigen gebruikt worden om deze vraagstukken voor gemeenten en rijksoverheden op te lossen.

In de eerste VerkeerTalk laat Arnold Meijer van TomTom zien hoe data uit voertuigen is toe te passen om sneller en gerichter oplossingen te vinden voor betere doorstroming en verhoging van verkeersveiligheid. Meijer laat ook zien hoe de ontwikkeling van zelfrijdende voertuigen helpt bij het oplossen van deze vraagstukken in de toekomst.

Arnold Meijer is bij TomTom verantwoordelijk voor ontwikkeling van innovatie in verkeersmanagement en is opgeleid aan de TU Delft (MSc opleiding Civil Engineering, Transportation & Planning).

VerkeerTalk bijwonen?
De eerste  VerkeerTalk duurt van 10.30 uur tot 11.15 uur. Deze talk vindt plaats bij stand 1.900 van Acquire Publishing, uitgever van onder meer Verkeer in Beeld en Verkeerskunde en mediapartner van de Dag van Verkeer & Mobiliteit. Wees zeker van een plek en meld u nu vast aan op de website van de beurs: www.verkeerenmobiliteit.nl.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.