VerkeerTalk OV-data en beleid op de Dag van Verkeer en Mobiliteit

vrijdag 20 november 2015
timer 2 min
Jo
Joris Hoogenboom van Bono Traffics verzorgt de derde van vier VerkeerTalks op de Dag van Verkeer en Mobiliteit in Houten op 26 november. In zijn Talk gaat Hoogenboom  in op OV -Data als tool voor goed onderbouwde Beleidsmaatregelen. Deze Talks vinden plaats naast 'het redactielokaal' op de beursvloer van Verkeer in Beeld, Verkeerskunde en P 24.

Big Data spelen een steeds belangrijkere rol in de wereld van verkeer en vervoer; er worden enorme hoeveelheden data verzameld en opgeslagen. Bovendien zorgen nieuwe inwintechnieken voor nieuwe datastromen en analysemogelijkheden. Deze ongekende hoeveelheden data en de in hoog tempo veranderende technologieën bieden de verkeers- en vervoersector tal van nieuwe kansen.

Open data

Ook de OV-sector plukt hier de vruchten van. OV-data maken het voor overheden mogelijk gericht en efficiënt hun OV-systeem in te richten, en marktpartijen kunnen nieuwe informatiediensten en producten voor reizigers ontwikkelen; mits het open data betreft uiteraard.

Analysetool Ovit

Om het overheden gemakkelijker te maken, heeft Joris Hoogenboom van Bono Traffics samen met Harold van Heerde van Irias Informatiemanagement de analysetool Ovit ontwikkeld: een monitorings- en analysetool die op gebruiksvriendelijke manier inzicht geeft in de informatie die veelal verstopt zit in de data. Tijdens de Talk licht Hoogenboom een en ander toe.

VerkeerTalk bijwonen?
Deze VerkeerTalk duurt van 13.30-14.15. De talk vindt plaats in het lezingentheater bij stand 1.900 van Acquire Publishing, uitgever van onder meer Verkeer in Beeld en Verkeerskunde en mediapartner van de Dag van Verkeer & Mobiliteit op 26 november, Expo Houten. Wees zeker van een plek en meld u nu vast aan op de website van de beurs: www.verkeerenmobiliteit.nl.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.