Verkeersslang de grens over

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

Het verkeersveiligheidsspel Verkeersslang van DTV Consultants wordt vanaf september ook in Finland ingezet. Het adviesbureau Ramboll introduceert het Nederlandse/Belgische product in Finland.

In Nederland hebben al 500 basisscholen het spel gespeeld. Gedurende één week worden ouders via hun kinderen aangemoedigd de auto voortaan thuis te laten bij het vervoer naar en van school en op een gezondere verkeersveiligere en milieubewuste manier kinderen naar school te brengen.

Verkeersslang tijdens European Mobility Week

Renske Martijnse, adviseur internationale projecten bij DTV Consultants: ‘Net als in Nederland worden in Finland veel kinderen met de auto naar school gebracht. De Verkeersslang is een makkelijk in te zetten product waarmee de ouders, kinderen en docenten op een speelse wijze kennis maken met duurzame vervoermiddelen en een veiligere schoolomgeving. De themaweek zal plaatsvinden tijdens de European Mobility Week (16 t/m 22 september 2012). In Finland zal naast de themaweek ook een uitgebreide schouw van de schoolomgeving plaatsvinden wat de verkeersveiligheid uiteindelijk ook ten goede zal komen.’

Europa

In Finland heeft onder andere het Ministerie van Transport geld vrijgemaakt om in september te starten op zes scholen. Daarnaast heeft DTV Consultants samen met het Belgische Mobiel21 en nog een aantal partners een Europees subsidievoorstel ingediend om de Verkeersslang verder te verbeteren en in meer Europese landen in te zetten. Martijnse: ‘Bij goedkeuring zal de website worden aangepast en ook is het plan om in Europa twintig nationale contactpunten – dat kan een stad, adviesbureau of universiteit zijn - op te zetten die de lokale implementatie van de Verkeersslang coördineren.’ Momenteel zijn er naast België, Nederland en Finland al contactpunten in Bulgarije, Griekenland, Groot-Brittannië, Hongarije, Oostenrijk en Slovenië.

 
Auteur: Joske van Lith

Het verkeersveiligheidsspel Verkeersslang wordt in september in Finland geïntroduceerd

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.