Verkeersregelaars voor betere doorstroming bussen

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

Leidt verkeersbegeleiding van het (bus)verkeer tussen het NS-station en de binnenstad van Zwolle tot een betere doorstroming?

Dat wordt in de maand oktober tijdens de spitsperiodes op drie afzonderlijke locaties op het traject onderzocht. Ook wordt gekeken of verkeersbegeleiding op alle drie de locaties tegelijkertijd tot een betere verkeersafwikkeling leidt.

De gemeente wil niet alleen de binnenstadbezoekers die met de bus komen snel en efficiënt van en naar het centrum vervoeren, maar ook dat het overige verkeer zo min mogelijk hinder ondervindt van het openbaar vervoer.

Bussen tijdelijk voorrang
Tijdens de pilot krijgen bussen tijdelijk voorrang, om te kijken of het openbaar vervoer efficiënter door kan rijden zonder dat dit tot grote overlast voor het overige verkeer zorgt. Ook worden Tijdens de pilot worden video-opnames gemaakt van de verkeerssituatie, die worden gebruikt om het effect van de verkeersbegeleiding te analyseren.

Samenwerking
De pilots zijn voorbereid in samenwerking met de provincie Overijssel en busvervoerder Syntus. Deze proeven maken deel uit van een breder pakket aan pilots om te komen tot een gastvrije binnenstad, zoals de mobiele fietsenstallingen. Doel van de deelnemende partners is om ervaringen op te doen die leiden tot structurele maatregelen.

Meer informatie

 
Auteur: Joske van Lith

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.