Verkeersprognoses Amsterdam beschikbaar via interactieve website

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Wie de basisprognoses voor het autoverkeer in Amsterdam wil bekijken, hoeft deze niet meer aan te vragen bij de Dienst Infrastructuur Verkeer en Vervoer (DIVV). De informatie is vanaf januari gratis toegankelijk via de nieuwe website www.verkeersprognoses.amsterdam.nl.

Het voordeel voor de gebruiker is dat de gewenste gegevens sneller beschikbaar zijn en dat de informatie nu gratis is. Ook is zijn de verkeersprognoses nu voor iedereen toegankelijk.

Prognosecijfers

DIVV maakt met behulp van tellingen en verkeersmodellen prognosecijfers voor de toekomstige verkeersintensiteiten in Amsterdam. Op wegvakniveau wordt informatie gegeven over het aantal passerende voertuigen in een toekomstjaar voor bestemmingsplanwijzigingen, een beslissing over de noodzaak van wegonderhoud, of het uitvoeren van een onderzoek naar luchtkwaliteit of geluidhinder. Op de website is deze informatie op een interactieve kaart te bekijken. Door het invoeren van enkele zoekcriteria en het selecteren van de gewenste wegvakken, verschijnen de achterliggende gegevens in beeld en kunnen deze gegevens worden geëxporteerd.

 
Auteur: Jacques Lorsheijd

Op de nieuwe website is op wegvakniveau informatie te verkrijgen over toekomstige verkeersintensiteiten.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.