Verkeersmanagement op vaarwegen wordt aangepakt

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min
He
Het kabinet gaat 100 miljoen euro investeren om de knelpunten in het verkeerssysteem op de hoofdvaarwegen op te lossen.

Deze investering is nodig vanwege de aanleg van de Tweede Maasvlakte. Daardoor neemt de behoefte aan goede en betrouwbare achterlandverbindingen verder toe.

Investeringen
Er wordt geïnvesteerd in verbetering van de actuele verkeersinformatie, betere benutting van de capaciteit van sluizen en snellere afhandeling van incidenten.

Groei binnenvaart
Door de maatregelen moet de binnenvaart de verwachte groei aankunnen.
Zonder structurele verbeteringen kunnen de wachttijden in havens en op vaarwegen oplopen en verplaatst het goederenvervoer zich van het water naar de weg. Daarnaast wordt bij de uitgifte van concessies aan operators van containerterminals op de Tweede Maasvlakte door het Havenbedrijf Rotterdam geëist dat 45 procent van de goederen via de binnenvaart wordt afgevoerd. 

Toekomst
Nederland is een internationaal knooppunt voor het vervoer over water. In de komende jaren wordt het pakket aan maatregelen gerealiseerd. Dit gebeurt samen met de logistieke sector (Havenbedrijf Rotterdam, marktpartijen en Vlaamse overheid). De eerste resultaten zijn merkbaar bij de opening van de Tweede Maasvlakte in 2013. 

 
Auteur: Joske van Lith

Het kabinet gaat 100 miljoen euro investeren om de knelpunten in het verkeerssysteem op de hoofdvaarwegen op te lossen.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.