Verkeer leren in Nijntje Museum

donderdag 11 februari 2016
timer 1 min
In het nieuwe Nijntje museum in Utrecht, kunnen kinderen ontdekken, spelen en leren aan de hand van verschillende thema’s . Een daarvan is ‘het verkeer’. Leer in het Verkeer heeft bijgedragen aan de totstandkoming van dit actieve museumprogramma.

Op de bovenverdieping van het museum is een verkeerstuin aangelegd. Aan de hand van de illustraties en producten uit het Leer in het Verkeer-programma, maken peuters en kleuters hier spelenderwijs kennis met diverse aspecten van het verkeer. Zo leren ze oversteken op het grote verkeersplein, oefenen ze met het herkennen van voertuigen en spelen ze zelf een verkeersverhaal in de poppenkast.

 

Het museumprogramma biedt scholen, peuterspeelzalen en gezinnen de gelegenheid om actief met de kinderen bezig te zijn met het thema ‘verkeer’. Door het faciliteren van activiteiten die de kinderen samen met de ouders kunnen ondernemen, wordt bovendien de ouderbetrokkenheid bij het thema ‘verkeer’ vergroot.

 
Auteur: Redactie

Het museumprogramma biedt scholen, peuterspeelzalen en gezinnen de gelegenheid om actief met de kinderen bezig te zijn met het thema ‘verkeer’

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.