Verkeer en natuur hebben baat bij vernieuwde N331

donderdag 3 september 2015
timer 1 min

De provincie Overijssel heeft de provinciale weg N331 tussen Zwartsluis en Barsbeek verbeterd met het oog op veiligheid, doorstroming en leefbaarheid.

De werkzaamheden resulteerden in: een nieuwe fundering, asfalt en marekringen, een bredere hoofdrijbaan, voorzien van bermverharding. Ook is er een rotonde aangelegd om de veiligheid voor fietsers te verbeteren. En is er een parallelweg aangelegd voor langzaam verkeer aan de buitenzijde van de dijk tussen Zwartsluis en Barsbeek, evenals een nieuwe zomerkade (een dijk tussen het Zwarte Water en de primaire waterkering) en een uitzichtspunt over het Zwarte Water.

De aanpassingen aan de weg hebben 6,6 miljoen euro gekost, gefinancierd door de provincie. De gemeente Zwartewaterland heeft meebetaald aan de rotonde Veerweg. De gemeenten Steenwijkerland en Zwartewaterland, het waterschap Reest en Wieden en Natuurmonumenten waren nauw bij het project betrokken.

De vernieuwd N331 voorziet onder meer in een rotonde om de veiligheid voor fietsers te verbeteren

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.