Verbindend eco-aquaduct A4 Delft-Schiedam geopend

maandag 15 juni 2015
timer 2 min

Het Midden-Delflandgebied heeft weer een aaneengesloten natuur- en recreatiegebied met het eco-aquaduct op de A4 Delft-Schiedam. Het betreft een ecopassage over de snelweg en een aquaduct voor de Slinksloot en de Zweth. Mensen en dieren kunnen de A4 Delft-Schiedam nu makkelijk oversteken.

Op 15 juni is het 100 meter brede eco-aquaduct geopend tijdens ‘Dag van de Bouw’. Het eco-aquaduct is één voorbeeld van de landschappelijke inpassing van de nieuwe rijksweg in de omgeving van Midden-Delfland. Het is onderdeel van het programma ‘Integrale Ontwikkeling tussen Delft en Schiedam (IODS)’, waarmee naast de aanleg van rijksweg A4 Delft-Schiedam is geïnvesteerd in de kwaliteit van Midden-Delfland en het stedelijk gebied tussen Schiedam en Vlaardingen.

De nieuwe snelweg aangelegd in (half) verdiepte ligging, waardoor de weg vanuit het Midden-Delfland gebied nauwelijks te zien is. Het eco-aquaduct bestaat uit vier zones: een natte zone, rietzone, graslandzone en een zone met beplanting. Deze zones lopen in elkaar over via een flauwe helling. Hierdoor ontstaan verschillende typen natuur dicht naast elkaar.

Naast een verbinding voor de dieren is tegelijkertijd ook het recreatiegebied van mensen vergroot. Het is toegankelijk voor kano’s, en wandelaars kunnen over het eco-aquaduct wandelen via vlonders en bruggen.

‘Dag van de Bouw’

Aannemerscombinatie A4all, IODS partners en Rijkswaterstaat kijken terug op een succesvolle Dag van de Bouw. Vandaag kwamen maar liefst ruim 3000 bezoekers. Zo namen bezoekers een kijkje in de landtunnel, gingen op de foto met het groot materieel en gaven medewerkers van alle partners tekst en uitleg bij het bouwproject en de impact voor de omgeving.

Het eco-aquaduct Midden Delfland is op 15 juni symbolisch geopend door Jan Pols (A4all), Marc van den Tweel (Natuurmonumenten), Ruud Splitthoff (Rijkswaterstaat), Floor Vermeulen (Provincie Zuid-Holland), Marcel Houtzager (Hoogheemraadschap van Delflan...

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.