Verbeter knooppunten in de mobiliteitsketen

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min
Op welke manier kan  een reis binnen een vervoersketen comfortabeler, duidelijker, veiliger of korter worden, door het verbeteren van de knooppunten? De organisaties Acquire Publishing, Movinnio en Share2start willen met de IdeeMobielprijsvraag 2012 een antwoord vinden op deze vraag.

Door knooppunten aan te passen moet de leefbaarheid en bereikbaarheid verbeteren. De knooppunten in een vervoersketen voor personenvervoer zijn de overstappunten, zoals bushalte met fietsenstalling, tramhalte, station, taxistandplaats, P+R of carpoolplaats.

Verbetering ov-navigatie

Hoe kunnen we het gebruik van bijvoorbeeld fiets én bus of auto én metro verbeteren? Op de speciale website is het eerste idee te lezen. Dat idee is gericht op de verbetering van de ov-navigatie app, door niet alleen navigatie naar de ingang van een station te bieden, maar ook óp het trein- of busstation. Door de ideeën op internet te plaatsen hoopt de organisatie gebruik te maken van het voordeel van ‘crowd sourcing’ en investeerders aan te trekken .

 
Auteur: Jacques Lorsheijd

Knooppunt van fietsenstalling en parkeerplaats (Foto: ANWB/AVD)

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.