Verander uw kijk op de Nederlandse snelweg

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) is donderdag 23 februari gastheer van de lunchlezing Poldermotieven in Den Haag. Fotograaf Van den Elshout geeft een toelichting op de positie van autosnelwegen in de landschapsinrichting.

Hoewel autosnelwegen in de alledaagse beleving niet bijster positief te boek staan, vormen zij het breedst toegankelijke en meest herkenbare onderdeel van Nederlands meest prestigieuze exportproduct: landschapsinrichting.

Poldermotieven

Fotograaf Bruno van den Elshout (Den Haag, 1979) neemt de deelnemers tijdens de lunchlezing Poldermotieven mee naar de grensovergang van Hazeldonk en van daaruit op een rondreis die hun kijk op de Nederlandse snelweg voorgoed zal veranderen.

Lunchlezing

De lunchlezing vindt plaats op donderdag 23 februari om 12:00 uur bij het Planbureau voor de Leefomgeving in Den Haag. Omdat de lezing in een overheidsgebouw plaatsvindt, zult u bij de ingang worden verzocht zich te legitimeren.

 
Auteur: Jacques Lorsheijd

Autosnelwegen zijn het meest herkenbare onderdeel van de landschapsinrichting (Foto: ANWB/AVD)

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.