VenW wil reizen van en naar station verbeteren

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min
Wi
Wie bedenkt het beste plan om reizen van en naar het station te verbeteren? Agentschap NL nodigt namens het ministerie van VenW ondernemers, kennisinstellingen en lokale overheden uit om voorstellen in te dienen voor de Small Business Innovation Research (SBIR) ‘Innovatief reizen van en naar het station’.

Het ministerie wil reizen met de trein aantrekkelijker maken en stelt 1,5 miljoen euro beschikbaar voor het wegnemen van belemmeringen in het voor- en natransport. De voorstellen dienen zich te richten op gemak, comfort, betrouwbaarheid of beschikbaarheid. Ontwikkelingen lopen nu vaak vast op samenwerking, omdat de totale reis versnipperd is over verschillende vervoerders of aanbieders en degene die investeert niet altijd degene is met het rendement. De opdrachten worden in principe tot 100% vergoed.

 

Deze oproep geeft invulling aan de uitvoering van de maatregel ‘nieuwe vormen van voor- en natransport uit het Actieplan ‘ Groei op het Spoor’. Het ministerie van VenW wil daarmee het aantal treinreizigers jaarlijks met 5% laten toenemen tot en met 2012.

 

Voorstellen kunnen worden ingediend tot en met 16 juni 2010.

 

Meer informatie

 
Auteur: Joske van Lith

Het ministerie van VenW wil het voor- en natransport van stations verbeteren en vraagt om innovatieve ideeën

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.