Veel belangstelling voor batterijtechnologie

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

Tweehonderd specialisten uit binnen- en buitenland kwamen op 19 mei bijeen voor de HTAS Battery Day tijdens Automotive week in Helmond. Voor doorbraak van elektrische auto’s is het cruciaal dat batterijtechniek beter wordt.

Belangrijke rol batterijtechnologie

Nationaal en internationaal wordt de cruciale rol van batterijtechnologie bij

versnelde invoering van elektrisch rijden onderschreven. Wereldwijd is er een zoektocht naar accu’s die meer energie leveren, langer mee gaan en sneller zijn op te laden. Ook is er een vraag naar betere batterijmanagementsystemen. Deze systemen moeten beter aangeven hoeveel energie er nog beschikbaar is en wat dat bijvoorbeeld betekent voor de automobilist in een elektrische auto. Moet hij snelheid gaan temperen om zijn einddoel te halen?

 

Samenwerking bedrijven en instituten

Voor dergelijke technische uitdagingen is het noodzakelijk dat bedrijven, overheden en kennis- en onderwijsinstituten goed samenwerken. Het programmabureau High Tech Automotive Systemen (HTAS) organiseert daarom sinds vorig jaar een ‘Battery Day’. Bedrijven die betrokken zijn bij batterijtechniek en batterijmanagementsystemen, kwamen daarvoor naar Helmond. Er waren sprekers van kennisinstellingen en de automotive-industrie uit België en Duitsland. De resultaten van een aantal door HTAS gesteunde projecten werden gepresenteerd. De belangstelling was groter dan verwacht, waardoor een grotere zaal moest worden gehuurd.

www.htas.nl

 
Auteur: Eveline Korving

HTAS organiseerde voor de tweede keer Battery Day.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.