Vederlichte elektrische raceauto van TU/e naar Formula Student

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Het studententeam, University Racing Eindhoven (URE)doet van 31 juli tot en met 4 augustus mee aan de Formula Student in Duitsland, ook wel bekend als het officieuze WK voor studentenraceteams op de Hockenheimring. In de categorie elektrische auto’s strijden zij met hun auto URE08 tegen 39 andere teams, waaronder DUT, het universiteitsteam van de TU Delft.Op 25 juli testen de Nederlandse teams  gezamenlijk op voormalig vliegveld Valkenburg bij Katwijk. 

Formula Student is een ontwerp- en racewedstrijd, waarbij teams van studenten een eigen racewagen ontwerpen en bouwen. Tijdens het wedstrijdweekend wordt de auto getest op verschillende proeven, zoals acceleratie, wegligging en een duurproef. Het team met de meeste punten op verschillende onderdelen, wint.

WK
Het evenement in Hockenheim wordt beschouwd als het officieuze WK, waar 115 teams vanuit de hele wereld bij elkaar komen. 40 teams zijn vertegenwoordigd in de elektrische klasse, waaronder het team URE van de Technische Universiteit Eindhoven. Studenten van URE behoren tot de top tien wereldwijd als het gaat om het ontwerpen en bouwen van deze elektrische racewagens.

Elektrisch racen
URE08 is een lichtgewicht auto met speciaal ontwikkelde banden waarmee de wegligging zoveel mogelijk is geoptimaliseerd. 'De auto heeft een nieuw lichtgewichtrecord: minder dan 200 kilogram.

URE08 weegt minder dan 200 kilogram en heeft speciaal ontwikkelde banden waarmee de wegligging zoveel mogelijk is geoptimaliseerd.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.