Variabele km-vergoeding woonwerkverkeer in Stadsgewest Haaglanden

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Het stadsgewest Haaglanden start de voorbereiding van een nieuwe aanpak van de spitsproblematiek: ‘Slim Reisbudget Haaglanden’.

De stimuleringsregeling richt zich op werkgevers in de regio Haaglanden (Den Haag, Leiden, Zoetermeer, Delft, Westland).

‘Slim Reisbudget Haaglanden’ biedt gunstige fiscale en financiële voorwaarden voor werkgevers om een deel van hun werknemers via mobiliteitsbudgetten te stimuleren op een spits-vriendelijke manier naar hun werk te komen.

Voordelen voor werkgevers, regio en werknemers
De aanpak valt onder de fiscale regeling ‘mobiliteitsprojecten’ van het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Doel van de mobiliteitsbudgetten is dat werknemers bewust te kiezen voor gebruik van auto, openbaar vervoer of fiets. Via een variabele vergoeding voor het woon-werkverkeer wordt de werknemer financieel beloond als hij de auto vaker laat staan of buiten de spits reist. Hierdoor wordt de reistijd niet alleen verkort, het is ook goed voor bereikbaarheid, economie en duurzaamheid van de hele regio Haaglanden.

Spitsmijden
Het voorbereidingstraject wordt uitgevoerd door Goudappel Coffeng. Robert Galjaard van dit adviesbureau: ‘Je kunt ‘Slim Reisbudget Haaglanden’ zien als de opvolger van het ‘klassiek’ Spitsmijden' en een stap richting de landelijke invoering van mobiliteitsbudgetten.'

 
Auteur: Joske van Lith

Via een variabele vergoeding voor het woon-werkverkeer wordt de werknemer financieel beloond als hij de auto vaker laat staan of buiten de spits reist.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.