Van weesfiets naar strandfiets

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

Naar het strand gaan hoeft niet gepaard te gaan met files. GreenBikes gaat vanaf deze zomer namelijk Park & Bike Scheveningen opzetten, zo meldt Omroep West.

Een nieuw plan van adviseur duurzame mobiliteit Bas Hilckmann en GreenBikes voor de Haagse Stadspartij moet met ingang van dit strandseizoen al een einde maken aan strandfiles. Strandgasten kunnen dan hun auto kwijt op een parkeerplaats aan de rand van Scheveningen en op de fiets naar het strand.

Nieuw leven voor weesfietsen
Raadslid Gerwin van Vulpen van de Haagse Stadspartij kwam op het idee tijdens een discussieavond over de bereikbaarheid van Scheveningen. Voor de uitwerking zocht hij contact met Bas Hilckmann. Samen vonden ze in hun ogen de ideale oplossing. Het bedrijf GreenBikes koopt weesfietsen op die  de gemeente verwijdert. GreenBikes knapt die fietsen op en wil ze gaan verhuren. Dat gebeurt door jongeren die werkloos zijn en zo ervaring kunnen opdoen.

Duizend groene fietsen
GreenBikes zet vanaf deze zomer Park & Bike Scheveningen op. In eerste instantie gebeurt dat vanaf de parkeerplek van Madurodam, dat al medewerking heeft toegezegd, aldus Van Vulpen. Daar komen duizend groene fietsen te staan, die mensen een dag van tevoren kunnen worden gereserveerd. Voor een schappelijke prijs kunnen badgasten dan hun auto kwijt en op de fiets naar zee. ‘Dit is een sportieve en duurzame oplossing om op stranddagen de verkeersdruk rond Scheveningen te verminderen en de luchtkwaliteit te verbeteren,’ aldus de initiatiefnemers. 'Uniek is dat het ook nog kansen biedt voor jongeren en een oplossing is voor het overschot aan weesfietsen in de stad.'

Bron: Omroep West

 
Auteur: Marieke Hut

De Keizerstraat in Scheveningen

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.