Valse aanstellingspassen verkeersregelaars

donderdag 11 februari 2016
timer 1 min
In
In Haarlem is een man aangehouden door de directie Opsporing van de Inspectie SZW op verdenking van valsheid in geschrift en oplichting. De man zou betrokken zijn bij het valselijk opmaken van aanstellingspassen voor verkeersregelaars. Het strafrechtelijk onderzoek wordt uitgevoerd onder gezag van het Functioneel Parket Amsterdam.

Bij wegwerkzaamheden en verkeersincidenten moeten verkeersregelaars worden ingezet. Verkeersregelaars dienen naast een opleiding in het bezit te zijn van een geldige aanstellingspas van hun werkgever. Door personen zonder kwalificaties met een valse aanstellingspas in te zetten is er sprake van een ondermijning van de maatschappelijke- en verkeersveiligheid.

De verdachte zou de verkeersregelaars via zijn eigen onderneming  hebben ingezet. Daarnaast wordt de man ervan verdacht de verkeersregelaars, waaronder een aantal uitkeringsgerechtigden, te laten werken zonder afdracht van belastingen en premies.

 
Auteur: Redactie

verkeerskunde artikel
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.