Utrechtse burgers participeren in ov-plannen

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Het BRU, Bestuur Regio Utrecht vraagt tot 16 juni via een you tube film en een online enquête om de mening en ideeën van reizigers en inwoners over hoe het regionale openbaar vervoer er in 2020 uit moet zien. Naast de besluiten op hoofdlijnen, wil het BRU bijvoorbeeld weten hoe burgers denken over de route van specifieke buslijnen tot aan de locatie en het comfort van overstappunten.

BRU besloot eerder over visie voor de lange termijn, maar de uitwerking voor de tussenliggende periode, de jaren tot 2020, moet nu worden opgesteld. Deze uitwerking komt te staan in het OV-streefbeeld 2020. Daarvoor zijn nog belangrijke keuzen te maken. Bij deze keuze wil het BRU de mening en ideeën van inwoners en reizigers mee laten wegen.

Om deze ideeën te generen heeft het BRU een informatieve film gemaakt en een enquête opgesteld waarbij mensen naast een reactie op algemene stellingen en op specifieke dilemma’s, ook aanvullende ideeën kunnen geven. De resultaten van de enquête worden meegewogen in het OV-streefbeeld 2020, dat in december 2013 wordt vastgesteld.

Utrechtse burgers kunnen tot 16 juni meedenken over meer of minder overstappunten en over kwaliteit en comfort van het openbaar vervoer in de regio.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.