Utrechts INCONTROL simuleert Japanse loopstromen in Tokyo

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Het Utrechtse softwarebedrijf INCONTROL Simulation Solutions heeft recent een kantoor geopend in het district Otemachi in Tokyo. Vanuit dit nieuwe kantoor wordt de crowd-managementsoftware van het bedrijf op de Japanse markt gebracht. Met name loopstroomsimulaties wekten interesse in de Japanse academische wereld.   

In Japan is het streven naar verbetering van veiligheid op plaatsen waar veel mensen samenkomen, zoals op treinstations een belangrijke prioriteit van de overheid. Loopstroomsimulatie kan helpen om een veilige en comfortabele omgeving te creëren op plaatsen waar veel mensen samenkomen.

Academisch onderzoek

In 2014 bood INCONTROL haar loopstroomsimulatiesoftware ter 6 maandse evaluatie aan aan Japanse universiteiten. 28 universiteiten reageerden daar positief op. Om het product nog beter geschikt te maken voor de Japanse markt is in samenwerking met een aantal van deze universiteiten specifiek het groepsgedrag van de Japanse bevolking onderzocht. Dit gedrag is omgezet naar algoritmes en ingebouwd in de software.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.