Utrecht wil Europese fietsstad 2013 worden

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

Welke Europese stad fietst de meeste kilometers? Dat moet blijken uit de European Cycling Challenge, waar Utrecht aan meedoet.

De European Cycling Challenge wordt georganiseerd door de gemeente Bologna en de organisatie Endomundo, een online community voor sport- en fietsliefhebbers. In totaal doen 12 Europese steden mee, waaronder Bologna, Dublin, Rimini en Londen.

De challenge
Fietsers in de deelnemende steden kunnen in de maand mei via een app bijhouden hoeveel kilometers zij fietsen, hoelang ze fietsen en het aantal verbruikte calorieën.  Deze fietsresultaten zijn te volgen via de website van Endomondo. Ook is er onder meer een weblog en mogelijkheden om een eigen team op te starten. Gemeente Utrecht stelt een aantal prijzen beschikbaar die wekelijks worden verloot aan de personen die de meeste kilometers hebben gefietst. De stad met de meest gefietste kilometers op de teller aan het eind van de maand wordt dé fietsstad van Europa.

Mijn fietsverhaal
Gemeente Utrecht heeft de European Cycling Challenge aangevuld met een verhalenwedstrijd genaamd 'Mijn fietsverhaal'. Deelnemers kunnen leuke anekdotes en een foto over fietsen in de stad Utrecht online delen.

CIVITAS
Utrecht werkt samen in Europa aan schoner en beter transport via het platform CIVITAS.EU. Utrecht steunt dit initiatief omdat het bijdraagt aan het beleid om Utrecht 'Aantrekkelijk en Bereikbaar' te houden. Via vele projecten werkt Utrecht aan betere fietsvoorzieningen, openbaar vervoer en schoner vervoer. 

 
Auteur: Joske van Lith

In de maand mei wordt de European Cycling Challenge gehouden. Utrecht doet ook mee en wil dé Europese fietsstad van 2013 worden.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.