Utrecht (VK 5/2012)

maandag 3 september 2012
timer 1 min

Voor

Basisschoolomgevingen kenden geen uniforme inrichting. Voor weggebruikers was in veel gevallen niet zichtbaar dat zij een school naderen of passeren waardoor zij hun gedrag en snelheid niet aanpassen. Zoals hier op de Laan van Chartroise.

Na

Bij basisscholen die meedoen aan het Utrechts VerkeersveiligheidsLabel wordt de schoolomgeving ingericht volgens het ‘Utrechtse model’, met: een nieuw ontworpen verkeersbord, het woord SCHOOL op de weg, een rood hek bij de uitgang van het schoolplein, rode en gele paaltjes die voorkomen dat mensen hun auto's op de stoep parkeren en rode en gele paaltjes die kinderen geleiden bij een oversteekplaats en automobilisten attenderen op / waarschuwen voor overstekende kinderen.

Reactie:

Wethouder Frits Lintmeijer (Verkeer): 'Door de schoolzones zijn de basisscholen in Utrecht voor iedereen herkenbaar. Kinderen zijn kwetsbare verkeersdeelnemers en met de schoolzones maken we de verkeersituaties rondom scholen overzichtelijker en veiliger.' De gemeente Utrecht is nog steeds bezig om deze schoolzones op andere locaties in te richten.   

 
Auteur: Margriet Verhoog

november 2008

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.