Utrecht test nieuwe bewegwijzering voor fietsers

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

De gemeente Utrecht test nieuwe bewegwijzering voor fietsers. Als eerste wordt de testroute Herenroute door de drukke binnenstad onder de loep genomen. Doel is om alternatieven te bieden voor de drukke route langs Vredenburg.

Fietsers die vanaf het station naar de oostkant van de stad willen, kiezen vaak automatisch voor de drukke route langs Vredenburg. Alternatieve fietsroutes zijn een oplossing voor het verminderen van de verkeersdruk. De Herenroute is één van de alternatieven. Dankzij diverse verbeteringen, onder meer aan het wegdek, is fietsen over de Herenroute comfortabeler gemaakt. Op de route wordt een nieuw soort bewegwijzering voor fietsers getest. Vanaf april worden acteurs ingezet om fietsers te verleiden de Herenroute te fietsen. 

Proef zes maanden
De gemeente plaatst informatieborden aan het begin en het eind van de route. De nieuwe bewegwijzering blijft tot september 2013. Daarna wordt de test geëvalueerd. Dit gebeurt aan de hand van tellingen op de route en een gebruikersonderzoek.
 
Idee van studenten
Studenten van de HKU schreven voor de Projectorganisatie Stationsgebied een plan voor bewegwijzering. Dit plan was een belangrijke inspiratiebron voor de nieuwe bewegwijzering op de testroute.

 
Auteur: Joske van Lith

De gemeente Utrecht test nieuwe bewegwijzering , die ervoor moet zorgen dat fietsers een minder drukke route kiezen.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.