Utrecht pakt foutparkeren uitgebreid aan

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min
Pa
Parkeercontroleurs in Utrecht gaan bij wijze van proef een aantal weken ook buiten de betaald parkeren gebieden controleren op fout parkeren.

Ook de politie handhaaft op foutparkeren in de hele stad. Tot nu toe controleerden zij alleen in de binnenstad en andere betaald parkeren gebieden. 

Ergernis
Foutparkeren is één van de grootste ergernissen voor veel inwoners en ondernemers in Utrecht. Het vorige college gaf de afdeling Parkeren opdracht te onderzoeken of foutparkeren ook buiten de betaald parkeergebieden kan worden aangepakt. Daarom wordt de proef gehouden. Doel is om de leefbaarheid te vergroten en ergernissen weg te nemen.
 
Parkeerbon
De pakkans voor foutparkeerders wordt dus groter. Het minimale bedrag van een parkeerbon is €60. Als wegslepen nodig is, kost dat de foutparkeerder € 345.

 
Auteur: Joske van Lith

Niet alleen in de binnenstad, maar in heel Utrecht wordt nu gecontroleerd op foutparkeren.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.