Utrecht maakt alle bushaltes toegankelijk

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Utrecht heeft de afgelopen drie jaar samen met Bestuur Regio Utrecht (BRU) ruim 250 bushaltes in de stad extra toegankelijk gemaakt. Dat is de helft van alle bushaltes.

Nu zijn de meest gebruikte haltes - in de directe omgeving van sociale voorzieningen en overstappunten met bijvoorbeeld tram en bus – vernieuwd.

Aanpassingen

De haltes hebben de volgende aanpassingen gekregen; makkelijke in- en uitstappen, actuele digitale reisinformatie, markeringen voor blinden en slechtzienden, verlichting van haltes en brede perrons voor rolstoelen en kinderwagens.

De haltes in het Stationsgebied worden later aangepast, bij de bouw van de nieuwe bus- en tramstations aan de west- en oostzijde van de nieuwe OV-terminal. Het is de bedoeling dat alle haltes in de stad extra toegankelijk worden.

Overzicht

In de hele regio Utrecht worden haltes vernieuwd. Op een website is voor de hele regio overzichtelijk aangegeven hoe toegankelijk de halte is en welke voorzieningen aanwezig zijn.

 
Auteur: Joske van Lith

Op een speciale site is voor de hele regio overzichtelijk aangegeven hoe toegankelijk de halte is en welke voorzieningen aanwezig zijn.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.