Utrecht geeft impuls aan duurzaam vervoer

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

De gemeente Utrecht geeft met twee actieplannen schoon vervoer en goederenvervoer een grote impuls aan duurzaam vervoer in de stad Utrecht.

Met het actieplan Goederenvervoer en het actieplan Schoon Vervoer wil het college bijdragen aan CO2-reductie, een betere luchtkwaliteit, geluidhinder terugdringen en de groei van het autoverkeer verminderen. Beide actieplannen zijn gestoeld op een intensieve samenwerking met het bedrijfsleven, waarin de gemeente een faciliterende en stimulerende rol op zich neemt.

 

Actieplan Goederenvervoer
Met het actieplan Goederenvervoer moet een aantal nieuwe en al lopende projecten op het gebied van goederenvervoer zorgen voor een doorbraak in duurzaam en innovatief goederenvervoer. Daarbij is grote winst te behalen als de efficiency wordt verbeterd. Vooral projecten als stadsdistributie in de oude binnenstad per elektrische boot, de cargohopper, het opzetten van distributiecentra en goederenuitleverpunten aan de rand van de stad en de milieuzone voor vrachtwagens stimuleren het anders omgaan met goederenvervoer in Utrecht.

 

Actieplan Schoon Vervoer
Het actieplan Schoon Vervoer bestaat uit een samenhangende reeks projecten die elektrisch vervoer stimuleren. Dit gebeurt door het realiseren van elektrische oplaadinfrastructuur in de stad, de verschoning van het eigen wagenpark van de gemeente en het ondersteunen van marktinitiatieven zoals elektrisch autodelen en elektrisch taxivervoer.

 
Auteur: Joske van Lith

De gemeente Utrecht geeft met twee actieplannen schoon vervoer en goederenvervoer een grote impuls aan duurzaam vervoer in de stad Utrecht.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.