Utrecht gaat verkeersveiligheid verder verbeteren

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

In 2012 startte de gemeente Utrecht gestart met het verbeteren van de verkeersveiligheid op diverse locaties in de stad. In eerste instantie zijn hiervoor 28 locaties aangewezen, waarvan inmiddels 15 zijn afgerond. De overige locaties komende de komende maanden aan de beurt. Maar dan is er nog geld over…

Van het budget is na de uitvoering van de geplande verbeteringen nog de helft beschikbaar. Daarom inventariseert de gemeente nieuwe locaties, die in februari 2014 worden vastgesteld.

Bewoners hebben ook inbreng
De keuze voor de nieuwe locaties gebeurt op basis van landelijke cijfers van geregistreerde verkeersongevallen, aangevuld met meldingen uit de stad en de kennis van wijkbureaus en wijkpolitie. Ook signalen via verschillende online verkeersmeldpunten neemt de gemeente mee. Daarnaast kunnen bewoners en belanghebbenden tot en met 20 december via de site www.utrecht.nl/verkeersveiligheid locaties aangeven waar de verkeersveiligheid verbeterd moet worden.

Achtergrond projecten
De projecten zijn gericht op aanpassingen van de verkeerssituatie en het stimuleren van ander rijgedrag. Dit gebeurt met verschillende maatregelen, zoals het instellen van 30 km-zones, aanpak fiets- en voetgangeroversteekplaatsen en wegaanpassingen om hard rijden te ontmoedigen, zoals bij het inmiddels afgeronde project van de Cartesiusweg. Voorbeelden van afgeronde projecten zijn ook de Langerakbaan in Lunetten waar inmiddels verkeerslichten zijn geplaatst, de Hoofd Graaflandstraat waar fietsstroken zijn aangelegd en Kanaleneiland waar op verschillende locaties snelheidsremmende maatregelen zijn genomen.

 
Auteur: Marieke Hut

Kaart met locaties waar Utrecht de verkeersveiligheid wil verbeteren

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.