Utrecht: ‘Besteed geld A27 aan geluidsmaatregelen’

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Zorg bij de verbreding van de A27 niet alleen voor extra weg maar ook voor extra bescherming tegen geluidsoverlast. Dat vraagt de provincie minister Schultz (IenM) in een dringend advies.  

Met name bewoners wezen de provincie op het belang van extra aandacht voor geluidsmaatregelen.

Geluidsmaatregelen topprioriteit
Schultz heeft 15 miljoen euro extra gereserveerd voor maatregelen die volgens de wet niet noodzakelijk zijn en heeft de provincie om advies gevraagd over de besteding hiervan. De provincie schreef het advies in overleg met gemeenten, natuur- en milieuorganisaties, het Utrechts Science Park en de bewoners. Deze laatsten vrezen voor meer geluidsoverlast na het verbreden van de weg. Zij maakten duidelijk dat extra geluidsmaatregelen voor hen de hoogste prioriteit hebben.

Overige adviezen
In het advies ligt de focus nu primair op het beperken van de geluidsoverlast. De provincie adviseerde ook over het omgaan met de natuurcompensatie en de ondertunneling van een aantal belangrijke doorgaande routes. Verder draagt de provincie locaties aan voor drie tunnels (onderdoorgangen) onder de A27 en het dak over de A27 zelf (de groene contour), om zo belangrijke doorgaande routes en verbindingen te waarborgen. Het advies is aangeboden aan het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

 
Auteur: Joske van Lith

A27

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.