Unieke fietskluizen in gebruik bij RandstadRailhalte

woensdag 25 februari 2009
timer 1 min

Bij de RandstadRailhalte Melanchthonweg in Rotterdam kan iedereen vanaf nu zijn fiets overdekt stallen in bijzondere fietskluizen. Voor 1 euro per 24 uur kan de fiets worden gestald in het unieke fietslocksysteem. Een abonnement hiervoor is niet nodig. Iedereen die een chipknip heeft kan de fiets stallen.

De stadsregio Rotterdam, Klavergroep, VConsyst B.V. en de gemeente Rotterdam (deelgemeente en Stadstoezicht) werkten mee aan het nieuwe systeem. Ze vinden de fiets als schakel in de mobiliteitsketen belangrijk en willen door de aanleg van de nieuwe voorzieningen reizigers stimuleren de fiets te gebruiken. Daarmee wordt het voor iedereen steeds aantrekkelijker om fiets en openbaar vervoer te combineren.
Vanuit het programma ‘Fiets in de Keten’ van de stadsregio is in de afgelopen twee jaar de parkeercapaciteit bij OV haltes (NS, metro, TramPlus en bus) uitgebreid met 4000 fietsparkeerplaatsen. Dit jaar komen daar nog eens 4000 bij.

verkeerskunde artikel
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.