Unieke concessie ov Stadsregio Arnhem Nijmegen

maandag 2 maart 2009
timer 1 min

De Stadsregio Arnhem Nijmegen start binnenkort met een marktconsultatie voor een unieke concessie voor openbaar vervoer voor de periode 2013 – 2028.

De concessie wordt uniek voor Nederland; deze is voor een periode van 15 jaar, het bus- en treinvervoer worden gecombineerd en ook vanwege de integratie met ruimtelijke ontwikkeling rondom stations en andere knooppunten.
De Stadsregio verwacht dat ruimte en mobiliteit beter op elkaar worden afgestemd als ruimtelijke ontwikkeling wordt opgenomen in de concessie. Als er bijvoorbeeld bij een station een winkelcentrum komt, hoeft dat bij het volgende station niet. Ook wil de Stadsregio dat er betere aansluitingen komen voor de verschillende reizigersstromen; tussen bus en trein, maar ook met de auto en de fiets.
Daarnaast moet het ov kwalitatief beter worden. Het moet samenhangend, herkenbaar zijn en beter in de samenleving passen. Dat vergt ‘Cool Move’, innovatieve oplossingen en een grotere focus op de reiziger.
Meer info via www.aanbestedingskalender.nl

verkeerskunde artikel
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.