Uitzichtpunt en meer veiligheid op N 331 Zwartsluis-Vollenhove

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

De provincie Overijssel verwerkte 20 zienswijzen in verbeteringsplannen van de provinciale weg N 331 Zwartsluis-Vollenhove. Zo komt er tussen bij Zwartsluis een uitzichtpunt zodat fietsers en wandelaars kunnen blijven genieten van het uitzicht over het Zwarte Meer. Verder volgt er voorlichtingscampagne voor fietsers en landbouwverkeer en zijn er kleine ontwerpaanpassingen, onder meer bij uitritten.

De plannen voor meer veiligheid en betere doorstroming op de N 331 zijn recent door Gedeputeerde Staten vastgesteld. De provincie wil na de zomer samen met aanwonenden en andere belangstellenden het definitief ontwerp opstellen. Daarna volgt de gemeentelijke bestemmingsplanprocedure en wordt er grond aangekocht. Naar verwachting worden de werkzaamheden aan de N 331 medio 2015 afgerond.

De provincie Overijssel werkt op meerdere plaatsen aan de verbetering van de wegen in Overijssel. Een van deze wegen is de provinciale weg N 331 Zwartsluis-Vollenhove. Hier wil de provincie de verkeersveiligheid en doorstroming verbeteren door een scheiding van het langzaam en snelverkeer door aanleg en verbreding van parallelwegen. Verder komt er langs de kant van de parallelweg bermverharding, wordt de hoofdrijbaan verbreed en wordt een kruising vervangen door een rotonde. De kosten bedragen 7,6 miljoen euro. Daarvan dragen de gemeenten Steenwijkerland en Zwartewaterland in totaal 200.000 euro bij voor de reconstructie van de kruispunten. Ook het waterschap Reest en Wieden en Natuurmonumenten zijn nauw bij het project betrokken.

Een uitzichtpunt moet fietsers en wandelaars langs de N331 de gelegenheid bieden om veilig van het uitzicht te genieten

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.