Uitwijkroutes in Regio Eindhoven bij verkeersincidenten

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min
Al
Als rond Eindhoven een snelweg volledig wordt gestremd door een verkeersincident, kunnen automobilisten binnenkort omrijden via slimme, aangegeven routes. De wegbeheerders (gemeenten, provincie en rijk) hebben hiervoor in onderlinge samenwerking uitwijkroutes uitgezet.

Deze uitwijkroutes zorgen voor een betere doorstroming, verkeersveiligheid en lagere maatschappelijke filekosten. Voor de bewegwijzering komen voor eind november blauwe U-routebordjes langs de wegen in de regio Eindhoven en een deel van Limburg.

 

Uitwijkroutes

Uitwijkroutes of U-routes worden ingesteld als een snelweg meer dan een uur is gestremd door een incident. In de regio Eindhoven komt dat gemiddeld een keer per maand voor. Het verkeer op de gestremde weg kunnen de U-routes volgen. Waar nodig worden extra verkeersmaatregelen genomen en verkeersregelaars ingezet. Tot nu toe zocht dit verkeer zijn een eigen weg.

 

De U-routes zijn in nauw overleg met de 21 gemeenten in de regio, provincie Noord-Brabant en Rijkswaterstaat Noord-Brabant tot stand gekomen. Ook met de hulpdiensten zijn afspraken gemaakt over de inzet van de U-routes.

 

Voorbeeld van uitwijkroute

 

Toekomst

De projectorganisatie Beter Bereikbaar Zuidoost-Brabant onderzoekt de mogelijkheid of in de toekomst de uitwijkroutes in navigatiesystemen kunnen worden geïntegreerd.

 
Auteur: Joske van Lith

Verkeer in de Regio Eindhoven wordt via uitwijkroutes omgeleid bij verkeersincidenten waarbij de snelweg wordt afgesloten

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.