Uitvoeringstaken van Agentschap NL naar RWS

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

Vanaf 1 januari 2013 is een groot deel van de kennis- en uitvoeringstaken van Agentschap NL op het gebied van milieu en leefomgeving ondergebracht bij Rijkswaterstaat en de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). Met deze overdracht worden de milieu- en leefomgevingstaken gebundeld binnen het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Rijkswaterstaat neemt de uitvoeringstaken over binnen de thema’s afval, bodem en ondergrond, broeikasgassen, F-gassenverordening, gebiedsontwikkeling, klimaatbeleid, materialen, mobiliteit, openbare verlichting en milieuwet- en regelgeving. Hieronder vallen de taken van Bodem+, Kenniscentrum InfoMil, Gemeente Schoon en het Landelijk Afvalstoffen (LMA).

Inspectie Leefomgeving en Transport

Vergunningverleningstaken op het gebied van Europese verordening overbrenging afvalstoffen (EVOA) en Besluiten (Besluit inzamelen Afvalstoffen (BIA) en Productbesluiten Afval (PBA)) komen samen bij de ILT.

Agentschap NL blijft de ingang voor financiële regelingen rondom duurzaamheid, zoals Groen Beleggen en MIA/Vamil. Gerelateerde kennis en activiteiten bij Rijkswaterstaat en ILT komen zo samen met kennis en activiteiten van Agentschap NL op het gebied van milieu- en ruimtewetgeving, bodemzaken en implementatie van bodemwetgeving, afval- en materialenbeleid en mobiliteits- en klimaatvraagstukken. Samen zorgen zij voor geïntegreerde kennis van de leefomgeving.

Decentrale opdrachtgevers

Rijkswaterstaat gaat met het nieuwe onderdeel Leefomgeving ook programma’s uitvoeren voor andere opdrachtgevers dan het ministerie van Infrastructuur en Milieu, zoals decentrale overheden en andere ministeries.

 
Auteur: Julia Breeuwsma

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.