Uitbreiding P+R en fietsenstalling op station Didam

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

Station Didam krijgt 48 nieuwe P+R-plaatsen. Deze parkeerplaatsen worden nog voor de kerst opgeleverd. Bovendien komen bij het station 264 extra fietsenstallingen en een OV-fietsbox. De uitbreiding is in opdracht van de Stadsregio Arnhem Nijmegen, NS en de gemeente Montferland.

Uit onderzoek van de stadsregio en NS is gebleken dat het parkeerterrein dagelijks vol staat. Veel reizigers parkeren hun auto daarom in de directe omgeving van het station wat voor parkeeroverlast in de omliggende straten zorgt.

Uibreiding P+R al gestart

De uitbreiding van de P+R in Didam is al gestart en zal voor de kerst klaar zijn. Het aantal parkeerplaatsen wordt hier verhoogd van 57 naar 105. De uitbreiding vindt plaats direct naast het bestaande P+R-terrein. De start van de uitvoering van 264 extra fietsenstallingen en de OV-fietsbox voor 16 OV-fietsen zal naar verwachting in het tweede kwartaal van 2012 plaatsvinden.

Door Stadsregiorail meer treinreizigers

De stadsregio streeft met het programma Stadsregiorail naar meer treinreizigers. De trein is een goed alternatief voor de auto, maar voldoende parkeerruimte bij stations voor zowel automobilisten als fietsers is dan wel essentieel. NS is eigenaar van de grond waar het P+R-terrein komt en tevens verantwoordelijk voor de aanleg van de P+R-plaatsen. NS wil de tevredenheid van klanten over de parkeervoorzieningen verhogen, maar wil ook nieuwe reizigers aantrekken.

Financiering

De totale kosten van de uitbreiding van het P+R-terrein bij station Didam bedragen € 306.700. De kosten worden betaald door het Ministerie van Infrastructuur en Milieu (uit het actieplan Groei op het Spoor), de stadsregio en de gemeente Montferland.

 
Auteur: Jacques Lorsheijd

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.