Twentse ziekenhuistaxipoints voor Regiotaxipashouders

vrijdag 27 december 2019
timer 3 min

Medisch Spectrum Twente en Ziekenhuisgroep Twente beschikken over een Taxipoint, waarmee Regiotaxipashouders eenvoudig en snel een rit naar huis kunnen aanvragen met Regiotaxi Twente. Voor deze ritten geldt een verkorte vooraanmeldtijd van 30 minuten.

In Twente zijn circa 45.000 mensen in het bezit van een Regiotaxipas. De meeste ritten van en naar de ziekenhuizen in Twente worden aangevraagd door patiënten en bezoekers die in het bezit zijn van een Regiotaxipas. Op initiatief van Medisch Spectrum Twente is in drie gebouwen van dit ziekenhuis een Taxipoint geplaatst. Vervolgens is op initiatief van de gemeente Almelo een Taxipoint geplaatst op de locatie Almelo van Ziekenhuisgroep Twente. Als laatste is er één geplaatst op de locatie Hengelo van dit ziekenhuis. De Taxipoints staan in de centrale hal van de gebouwen.

 

Rit aanvragen

Om vanuit het ziekenhuis weer naar huis te kunnen, moesten Twentse passagiers tot voor kort de terugrit gelijktijdig met de heenrit aanvragen –met het risico dat de Regiotaxi zonder hen wegreed omdat hun afspraak of bezoek uitliep en zij niet op tijd klaar stonden -óf de terugrit aanvragen als het bezoek of de afspraak was afgelopen, wat vaak extra lange wachttijden opleverde. Ook werd hierbij vaak de receptie van het ziekenhuis gevraagd om de Regiocentrale te bellen.

Voor de Regiotaxipashouders in de deelnemende medische centra niet dit niet meer nodig! Met het doorhalen van de Regiotaxipas door de kaartlezer van de Taxipoint wordt eenvoudig en snel een rit naar huis aangevraagd. De computer in de zuil herkent de pas en daarmee het huisadres. Via een telefoonlijn worden de gegevens doorgestuurd naar de Regiocentrale die alle ritten coördineert. De Regiocentrale boekt de rit. Op het scherm boven de zuil wordt getoond dat de rit is geregistreerd.

 

Verkorte vooraanmeldtijd 

De Taxipoints zijn mogelijk gemaakt door een gezamenlijke initiatief van Regio Twente, het Medisch Spectrum Twente, Ziekenhuisgroep Twente en de Twentse gemeenten. Het plaatsen van de vijf Taxipoints ondersteunt en verbetert de servicegerichtheid voor de patiënten en bezoekers van de beide ziekenhuizen en van de gebruikers van Regiotaxi Twente, door beter aan te sluiten bij de behoefte van de reizigers. De Regiotaxi rijdt nu altijd naar de goede locatie en bij elke Taxipoint is een wachtruimte ingericht waar de chauffeur van de Regiotaxi zich meldt en waar de Regiotaxipashouder kan wachten. Hierdoor lopen zij elkaar niet meer mis. En door de verkorte vooraanmeldtijd van 30 minuten hoeven passagiers niet meer zo lang te wachten op de komst van de Regiotaxi.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.