Twentse Mobiel bereikt met Grolsch nu 37.000 werknemers

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

Bierbrouwer Grolsch is de 50e convenantpartner van Twente Mobiel. Dit samenwerkingsverband van werkgevers wil met mobiliteitsmanagement het aantal autokilometers in de regio terugdringen.

Met de ondertekening van een convenant geven werkgevers aan zich in te spannen voor een vermindering van het aantal autokilometers in de spits door slim werken en slim reizen te bevorderen. Dit komt de bereikbaarheid van de regio ten goede, bovendien past het in het duurzaamheid- en gezondheidsbeleid van veel bedrijven.

 

Kennisuitwisseling

Met de 50-ste convenantondertekenaar, bierbrouwer Grolsch, is Twente Mobiel erg blij. Herman Mulder, voorzitter van de stuurgroep Twente Mobiel: ‘Eén van onze speerpunten is kennisuitwisseling. Grolsch doet al veel op mobiliteitsgebied onder ander met een fietsplan, thuiswerkmogelijkheden en flexibele werktijden. Zij kunnen deze kennis en ervaring delen met andere werkgevers.’

De brouwerij van Grolsch ligt aan de A35 in Enschede. Dat betekent dat reizen met de auto relatief gemakkelijk is. Grolsch hoopt via het samenwerkingsverband de brouwerij ook per openbaar vervoer beter bereikbaar te maken.

Onderzoek

Zoals bij elke convenantwerkgever gaat Twente Mobiel eerst via een onderzoekje het huidige reisgedrag van werknemers in kaart brengen en wordt er dan een advies gegeven hoe het aantal autokilometers kan worden teruggedrongen. Dat kan bijvoorbeeld met het bevorderen van thuiswerken, het stimuleren van het gebruik van de fiets, openbaar vervoer of carpoolen.

450.000 autokilometers bespaard

Twente Mobiel in is 2010 gestart en bereikt inmiddels 37.000 werknemers. Het aantal autokilometers dat werknemers besparen, wordt bijgehouden. In 2010 is een nulmeteing gehouden, aan het eind van het jaar volgt een nieuwe meting. Ook van bepaalde acties wordt het resultaat in beeld gebracht. Zo leverde de eerste Twentse e-bike-actie (inmiddels is een tweede gaande) een autokilometerreductie op van 450.000 kilometers per jaar, aldus Twente Mobiel. Er werden toen 240 e-bikes verkocht. 91 procent van de kopers gaf aan minimaal twee dagen per week naar zijn of haar werkplek te reizen met de gekochte e-fiets.

 
Auteur: Karin Broer

Herman Mulder (Voorzitter Stuurgroep Twente Mobiel) overhandigt Koert van ’t Hof (Hoofd Corporate Affairs Grolsch) het convenant Mobiliteitsmanagement Twente

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.