Twentse fietssnelweg steeds langer

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

De fietssnelweg F35 in Twente groeit. Dit en komend jaar legt de regio namelijk vijf nieuwe delen aan. Regio Twente stelt hiervoor een subsidie van in totaal € 1.395.650,- beschikbaar.

Het gaat om drie deeltracés in de gemeente Almelo, een tracé in Borne en een tracé in Wierden. De totale lengte van de vijf nieuwe tracés is 2,7 km.

Gefaseerde fietssnelweg
Van de F35 is inmiddels 12 km gereed. De aanleg van de fietssnelweg gebeurt fasegewijs en de verantwoordelijkheid voor (de uitvoering van) de aanleg ligt bij de gemeenten. De F35 is in 2020 gereed.

Bij de vijf nieuwe tracés gaat het om de volgende delen van de F35:

  1. Gemeente Almelo: Centraal Station - Sluiskade, lengte ca. 600 meter

  2. Gemeente Almelo: Wierdensestraat - tracé ter hoogte van Straussstraat, lengte: ca. 150 meter

  3. Gemeente Almelo: Badweg - Almelosestraat, lengte: ca. 150 meter

  4. Gemeente Borne: tussen ‘t Hag Zenderen - gemeentegrens Almelo, lengte ca. 600 meter

  5. Gemeente Wierden: Toegang Zuidbroek - gemeentegrens Almelo, lengte ca. 1.200 meter

Non-stop fietsverbinding
Realisatie van de fietssnelweg F35 is een belangrijk onderdeel van het regionaal mobiliteitsbeleid van Regio Twente. De F35 is de centrale drager van het Hoogwaardig Fietsnetwerk Twente en vormt een snelle, comfortabele, veilige en non-stop fietsverbinding van Nijverdal naar Enschede, via Wierden, Almelo, Borne en Hengelo met zijtakken van Almelo naar Vriezenveen en van Enschede naar Oldenzaal. De plannen voor de F35 zijn recentelijk door Regio Twente geactualiseerd. De totale lengte wijzigt van 59,5 km naar 62,1 km. Het streven daarbij is om de delen Borne-Hengelo-Enschede, Almelo-Vriezenveen en Almelo-Wierden/Zuidbroek) te realiseren tot 2017.

 
Auteur: Marieke Hut

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.