Twentse fietssnelweg F35 uitgebreid

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

De F35, de hoogwaardige fietsverbinding van Nijverdal naar Enschede met zijtakken van Vriezenveen naar Almelo en van Oldenzaal naar Enschede, wordt uitgebreid met twee nieuwe tracés in Hengelo en Nijverdal.

De eerste fase van de F35 werd eind 2011 geopend. In Hengelo volgt nu het tracé Grobbentunnel-Amerikalaan; deze is onder andere van belang voor de leerlingen uit Borne die in Hengelo naar school gaan. In Nijverdal kunnen fietsers vanaf de Eversbergweg tot aan het zwembad nu obstakelvrij fietsen over mooi breed rood asfalt. Op dit tracé is onder meer een fietsbrug gebouwd en de F35 is ingepast in de nieuwe stationsomgeving.

Masterplan fietssnelweg F35
In samenwerking met de Regio Twente en acht Twentse gemeenten heeft Goudappel Coffeng het ‘Masterplan fietssnelweg F35’ opgesteld. Deze fietssnelweg is een volledige ongelijkvloerse Rode Loper met een lengte van 60 kilometer en een breedte van ruim 4 meter.

 
Auteur: Joske van Lith

De F35, de hoogwaardige fietsverbinding in Twente, wordt uitgebreid met twee tracés.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.